Under räkenskapsåret 2017 ökade omsättningen med 4,6 procent till 17,2 miljoner euro, men rörelseresultatet dök med nästan hälften (49,2 procent) jämfört med ett år tidigare.

Tero Virtala, vd, kommenterar i ett pressmeddelande läget så här:

– Vår omsättning ökade från juli fram till årsskiftet i jämförelse med föregående år. Omsättningen har två huvudsakliga beståndsdelar: intäkterna från spel och i mindre utsträckning också royaltyn från spelet Alan Wake ja Quantum Break som vi utvecklat.

Det som drar ner på rörelseresultatet är arbetet med ett nytt spel som går under namnet P7. Också arbetet med att utveckla Northlight-teknologin belastar resultatet som under perioden juli-december var drygt 40 procent sämre än ett år tidigare. Vinstmarginalen för räkenskapsåret 2017 är 11,7 procent.

– Båda våra spelprojekt har gått framåt i bra takt och håller tidtabell. Vi fortsätter att utveckla våra projekt under 2018, och siktar på att lansera P7 under 2019. Vi har även inlett förberedelserna för ytterligare ett spelprojekt.

Remedy sysselsatte vid årsskiftet 149 personer, vilket är fler än ett år tidigare. Företaget planerar nu en flytt till Olarsbäcken i Esbo.

– Under året har vi tagit flera betydande steg framåt i utvecklingen. Vi har övergått till en modell där vi har flera projekt samtidigt, och vi har flera bra samarbetspartner. Vi ser fram emot att växa ytterligare under 2018.