Curlingspelaren Alexander Krusjelnitskij misstänks ha testat positivt för den förbjudna substansen meldonium. Ett så kallat A-prov visar att det är möjligt att dopning förekommit. Nu ska ett B-prov avgöra om misstankarna stämmer.

Enligt IOK kommer resultatet från Krusjelnitskijs B-prov att tillkännages runt klockan 14 på måndagen svensk tid. Ett beslut kommer att fattas efter det.

– Vi blev alla chockade när vi fick reda på det i går. Självklart hoppas vi på att det är någon sorts misstag, säger ryska skippern Victoria Moisejeva, och lägger till att hon tror att Krusjelnitskij är oskyldig.

– För oss handlar det inte om snabbare, högre, starkare, det handlar om att vara mer exakt. Jag har ingen aning om vilken sorts droger man kan använda i curling... så det är väldigt svårt att tro.

Konstantin Vybornov, talesman för truppen med olympiska aktiva från Ryssland (OAR), beskriver situationen som "nonsens".

Ryska curlingfederationens ordförande Dimitrij Svishchev säger att alla ryska curlingspelare testades den 22 januari före avresan till Sydkorea, och att alla tester var negativa.

Krusjelnitskij och hans fru vann tidigare under OS en bronsmatch i mixedcurling mot Norge, som får ta över medaljen om B-provet visar positivt.

– Jag hoppas att det inte är sant... för curlingsporten, säger Thomas Ulsrud, skipper för det norska laget.

Meldonium förbjöds 2016 och ledde till att ryska tennisspelaren Maria Sharapove stängdes av från att tävla i 15 månader.

I december beslutade IOK att utesluta Ryssland från OS på grund av statssanktionerad dopning. 168 "rena" ryska idrottare deltar däremot under OS-flagg som OAR (Olympiska aktiva från Ryssland).