Tjeckien besegrade USA med 3–2 efter straffar i onsdagens kvartsfinal.

Backen Petr Koukal var den enda av tio straffskyttar som lyckades göra mål och målvakten Pavel Francous räddade samtliga amerikanska straffar. Den sista brände anfallaren Bobby Butler och tjeckerna fick jubla över en kvartsfinalseger.

Tjeckien hade åkt ut i kvartsfinal både i Sotji 2014 och Vancouver 2010. USA har förstås drabbats hårt av att inga NHL-spelare finns med i OS, men var ändå bara ett ribbskott – Brian O'Neill med 2.30 kvar av tredje perioden – från att vinna matchen.

För tjeckerna väntar guldfavoriten OAR i semifinal. Ryssarna slog som väntat Norge i kvartsfinal, med övertygande 6–1. Redan i första perioden lades en rejäl grund till segern när OAR gick fram till en 3–0-ledning mot norrmännen, som var i OS-kvartsfinal för första gången någonsin.