Blue Fox visade tydligt att man inte bara tänkte lägga sig ner och dö trots det trista utgångsläget. FBC Turku gjorde visserligen 1–0, men hemmalaget vände.

Efter ett fint samspel mellan Miikka Honkaniemi och Aapo Lokasaari avslutade den senare med att på ett kyligt sätt dribbla bort målvakten och kvittera.

Johnny Fredriksson gjorde 2–1 efter ett frislag av Jakob Klingenberg.

I den andra perioden hade Blue Fox både 3–1 och 4–2. Men gästerna avslutade starkt och efter två snabba mål var ställningen 4–4 efter två perioder. Kvitteringen kom när hela seriens mest utvisade spelare, Mikael Nyvall, satt i utvisningsbåset.

I den tredje perioden var det FBC Turku som var det starkare laget. Aleksi Havia gjorde 5–4 och när Jussi Tammi gjorde 6–4 kändes det avgjort.

Men hemmalaget gav inte upp. Jukka Keskisipilä reducerade med sitt tionde mål för säsongen. En kort stund senare återtog FBC Turku sin sin tvåmålsledning, men Anton Kallvik gav hemmalaget nytt hopp me sitt 6–7 under en avvaktande utvisning.

Men FBC Turku var starkare på slutet och vann till sist med 9–6 efter ett mål i tom bur.

I: 1.14 0–1 Markus Järvinen (Antti Keskitalo), 3.14 1–1 Aapo Lokasaari (Miikka Honkaniemi), 9.05 2–1 Johnny Fredriksson (Roope Mutka).
II: 28.48 3–1 Jonathan Sjöblom (Jakob Klingenberg), 29.13 3–2 Santeri Urponen (Jussi Hoikkala), 36.19 4–2 Pekka Kontturi (Niklas Paul) NÖ, 36.45 4–3 Santeri Urponen (Aku Kuikka), 38.20 4–4.
III: 44.58 4–5 Aleksi Havia, 48.46 4–6 Jussi Tammi (Antti Kokko), 52.58 5–6 Jukka Keskisipilä (Honkaniemi), 53.34 5–7 Tammi (Kokko), 55.00 6–7 Anton Kallvik (Joonas Poutanen), 57.47 6–8 Kokko (Tuominen), 59.28 6–9 Urponen (Kuikka).