På de 15 senaste matcherna i NHL har Patrik Laine gjort smått otroliga 26 poäng – 18 mål och åtta assist. Det är den längsta poängsviten någonsin för en tonåring i NHL. Sedan debuten i fjol är Laine den spelare som gjort flest mål i NHL.

Laine pangade in två puckar mot Dallas. Han satte in öppningsmålet i matchen med en sekund kvar av den första perioden och sköt in 3–1 mellan benen på Kari Lehtonen i den andra perioden. Winnipeg vann matchen med 4–2.

De färska målen betyder att både Laine och Alexander Ovetjkin gjort 43 mål den här säsongen. I den officiella statistiken är Ovetjkin etta eftersom han passat till fler mål – 35 mot Laines 25. Duellanterna har båda spelat 72 matcher.

Efter segern mot Dallas bjöd Laine på en hockeyklyscha och sade att han bara följer med lagets position i tabellen, inte ställningen i skytteligan. Han kunde ändå inte låta bli att kommentera situationen:

– Jag vill inte vara delad etta, jag vill toppa tabellen helt ensam och försöker nå den målsättningen nästa match, sade Laine till pressen i omklädningsrummet.

Kampen om Maurice Richard-pokalen, som tilldelas grundseriens bästa målskytt, kommer att bli intensiv. Laines Winnipeg och Ovetjkins Washington ska ännu spela tio matcher innan det är dags för slutspel. Ovetjkin har vunnit pokalen fyra av de fem senaste säsongerna.