Transas grundades 1990 och är en global marknadsledare inom marin navigation som innefattar kompletta bryggsystem, digitala produkter och elektroniska sjökort. Företaget är också ledande inom utbildnings- och simuleringstjänster, sjötrafikledning samt bevakning och stödtjänster.

Transas årsomsättning ligger för närvarande på omkring 140 miljoner euro. Bolaget har 22 regionala kontor runtom i världen, och ett distributionsnätverk som omfattar 120 länder. Personalen på tusen anställda kommer att integreras i Wärtsiläs Marine Solutions-affärsområde.

Affären värderas till 210 miljoner euro och förväntas vara avslutad under andra kvartalet i år.

– Sammanslagningen mellan Transas och Wärtsilä innebär stora steg framåt för Smart Marine-ekosystemet. Nu kan Wärtsiläs produktportfölj, som är sjöfartsindustrins största, anslutas till sjötrafikledning, simulatorer samt lösningar för navigation och fartygsdrift från Transas. Det totala paketet kommer att förbättra fartygsdriften och ge möjligheter att fungera på det mest kostnadseffektiva och miljövänliga sättet för våra kunder, säger Roger Holm, direktör för Wärtsilä Marine Solutions, i ett pressmeddelande.