Rykten har tidigare kopplat samman Zlatan Ibrahimovic med en flytt till Los Angeles Galaxy.
Nu verkar trippen till Kalifornien och MLS bli av.

På torsdagskvällen bekräftade Manchester United att man har gått med på att med omedelbar verkan bryta kontraktet med svensken.

Tidigare på dagen skrev Sports Illustrated att den svenske stjärnanfallaren redan har satt sin signatur på ett kontrakt med Los Angeles Galaxy, som ger honom en årslön på 1,5 miljoner dollar (drygt 12 miljoner kronor). I så fall skulle det innebära en rejäl lönesänkning för 36-åringen.

Zlatan Ibrahimovics övergång till LA Galaxy väntas bli officiell under fredagen och i mitten av nästa vecka ska han anlända till Kalifornien, skriver Sports Illustrated.

Ibrahimovic har haft problem att komma tillbaka från den svåra knäskada han drabbades av förra våren. Efter att ha gjort comeback i november spelade han fram till annandag jul, då Ibrahimovic gjorde sin senaste match med Manchester United. Enligt Sports Illustrated kan Ibrahimovic vara aktuell för spel med Los Angeles Galaxy redan i slutet av mars.

Vid en pressträff i Stockholm i början av mars uppgav Ibrahimovic att hade han kunnat spela mer under våren, men inte på samma höga nivå som tidigare.

– Jag hade kunnat spela sedan jag kom tillbaka och fram till nu men jag känner att jag inte var där för att prestera och göra det jag har gjort innan. Det är det jag strävar efter, sade han till TT.


Zlatan Ibrahimovic fick då även frågor om en eventuell landslagscomeback i VM i Ryssland i sommar.

– Det är klart man tänker på VM men först måste jag spela regelbundet och känna mig som den jag var innan. När jag väl är där handlar det bara om vad jag vill. Är jag redo är jag där, om jag vill vara där, sade han.

ESPN var först att rapportera om Ibrahimovics klubbyte och Los Angeles Times-reportern Kevin Baxter var, på Twitter, först att rapportera att kontraktet med LA Galaxy redan är påskrivet.