– Jag ser väldigt mycket fram emot jobbet som enhetschef på Campus Allegro i Jakobstad. Det känns som en viktig uppgift, både ur samhällelig och mänsklig synvinkel, säger Kajsa Dahlbäck i ett pressmeddelande.

Kajsa Dahlbäck har utnämnts till enhetschef fram till 31 december 2020. Enheten i Jakobstad har verksamhet inom kulturområdet. Dahlbäck ersätter tidigare enhetschef Sören Lillkung som byter jobb och blir vd för Svenska Kulturfonden.

– Vi sökte en dynamisk ledare med gedigen konstnärlig erfarenhet och trovärdighet. Idag betonar vi utöver kvalitet inom utbildning och forskning, också entreprenörskap. Många av våra studerande inom kulturområdet kommer att arbeta som frilans och företagare, säger rektor Örjan Andersson i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot möten med studerande, personal och alla kulturintresserade i trakten. I ekonomiskt svåra tider är det viktigt för oss att hitta mening i livet, och utbildningen på Novia i Jakobstad har en central plats i detta. Kultur fungerar identitetsskapande och berikar människans liv. Därför behövs en kulturutbildning av kvalitet i Jakobstad, säger Kajsa Dahlbäck.

Enhetschefen leder och utvecklar samt har helhetsansvar för enhetens verksamhet. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för personal och administration, ekonomi samt leda den pedagogiska utvecklingen. Enhetschefen är medlem i Yrkeshögskolan Novias ledningsgrupp.