Aviciis musik ljuder över folksamlingen i solen på Sergels torg, varvat med tal av arrangörerna där de beskriver vad Avicii betytt för dem.

Evelina Sjödin och Elina Backeby från Gävle skulle till Stockholm för att gå på konsert på söndagen – men när de fick höra om minnesceremonin tidigarelade de sin resa.

Evelina Sjödin minns speciellt när hon såg Avicii live med sin syster 2014.

– Det var häftigt att få vara ett med alla hans fans.

– Jag tror att man kommer fortsätta lyssna på honom trots att han är borta, säger hon vid minnesceremonin där hennes favorit ”Fade into darkness” just har fyllt det solgassande torget.

Sara Sancho och Oskar Romsom dansade med till den kavalkad av Avicii-hits som spelades upp vid Sergels torg.

– Man har ju alltid lyssnat på Avicii! Han har gjort så himla mycket bra musik och när man lyssnar på låtarna nu får man upp så mycket minnen, säger Sancho.

Joydeep Dey är inget direkt Avicii-fan men lockades till Sergel på lördagen.

– Avicii är house, partystrand – och framför allt fest, säger han.

En annan av dem på plats för att hedra Aviciis minne är Johanna Sjöström. Hon berättar att det kändes overkligt när hon nåddes av beskedet. Hon hade nyligen sett dokumentären och trodde att Bergling var på väg tillbaka.

– Han har varit med mycket. På festivaler, fester och skolavslutningar, säger hon.

Bakom initiativet till minnesstund står Arman Cinkitas och Jean Moreno.

– Ingen av oss kände honom personligen, men vi har växt upp med hans musik och det har format vår ungdom på ett sätt. Han betyder väldigt, väldigt mycket för oss, sade 20-åriga Cinkitas tidigare och fortsatte:

– Hans musik har gått på repeat under hela min ungdom.

Tim Bergling avled på fredagen. Han blev 28 år.