Under rättegångens tio första dagar har domstolen fått ta del av teknisk bevisning och lyssna till en lång rad vittnen, experter och ingående förhör med Peter Madsen. Nu är det dags att knyta ihop säcken för både åklagaren och försvarsadvokaten.

Jakob Buch-Jepsen anser sig kunna bevisa att Peter Madsen mördade den svenska journalisten Kim Wall ombord på sin ubåt natten mellan den 10 och 11 augusti förra året. Madsen är också åtalad för att ha utsatt henne för sexbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden.

Madsen nekar och säger att hon miste livet i en olycka, men medger att han styckade kroppen och sänkte kroppsdelarna i havet.

Vid den senaste rättegångsdagen den 5 april hanns inte hela genomgången av det rättspsykiatriska utlåtandet kring Madsen med. Dagen börjar därför med att den delen ska avslutas, innan det blir dags för åklagaren att inleda plädering. Sedan tar Betina Hald Engmark vid med sin plädering och slutligen ska den mordåtalade få ordet en sista gång.

Om tidplanen för dagen håller kommer domen mot Peter Madsen att meddelas på onsdag.