Momodou Sarr är en anfallare som även kan hålla till på kanten, och en av juniorerna som skrivit kontrakt med VPS i år. Det blev inga matcher i Finlands cup för honom, men i träningsmatchen mot Jaro på långfredagen blev han inbytt i slutet av andra halvlek och satte 2–0-målet.

I och med att Juha Hakola startar på bänken är det sannolikt att Sarr går in i en offensiv roll till vänster.

Inte helt oväntat väljer VPS att starta med esten Marko Meerits i målet. Meerits gör därmed sin första ligamatch för säsongen efter att Samu Volotinen haft ansvaret hittills, men stått för en rejäl bjudning i söndagens bortamatch mot IFK Mariehamn.

I backlinjen hittas inga överraskningar, men något oväntat är att mittfältaren Jerry Voutilainen inte finns med över huvud taget i matchtruppen. Voutilainen tränade som vanligt i tisdags och det hela handlar sannolikt om att låta honom vila inför söndagens hemmamatch mot HJK.

I stället spelar Juho Lähde sin första ligamatch den här säsongen. Han har varit ur spel sedan han åkte på en skada i cupmötet med SJK i Seinäjoki den 2 mars, men har kunnat träna för fullt på sistone och satt på bänken i Mariehamn.

I söndags startade VPS med två man i anfallet mot IFK Mariehamn – brassen Douglas Caé och senegalesen Ibrahima Gueye. Caé, som öste in mål i Finlands cup men inte lyckats näta i FM-ligan ännu, gjorde inte mycket väsen av sig och startar på bänken mot Ilves.

Mittbacken Akseli Kalermo, estniska ytterbacken Hindrek Ojamaa och italienska mittfältaren Marco Privitera finns med akademilagets matchtrupp. Laget inleder säsongen i division 3 med match mot I-JBK klockan 17.30 i kväll på konstgräset vid Botniahallen.

I Ilves saknas tian Lauri Ala-Myllymäki, vilket är ett stort avbräck för lagets anfallsspel. Mittbacken Jani Tanska, som startat samtliga matcher hittills, återfinns i sin tur på bänken, liksom yttern Eero Tamminen.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Elhadji Ciss, Timi Lahti, Aubrey David – Aatu Laatikainen, Omar Jama – Momodou Sarr, Juho Lähde, Sebastian Strandvall – Ibrahima Gueye.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Eero-Matti Auvinen, Alexander McQueen, Fabrice Gatambiye, Juha Hakola, Berkant Güner, Douglas Caé.

Avspark 18.30 i Sandviken.