Tysken Sebastian Vettel såg ut att ha koll på racet där han länge hade förstaplatsen. Inte ens när finländaren Valtteri Bottas i sin Mercedes tog sig förbi när Vettel gick i depå för att byta däck så var det något som oroade Ferrari-stallet. Bottas hade inte bytt sina supersoft-däck ännu så det skulle komma ett bra läge för Vettel att ta sig förbi när finländaren gick i depå.

På det 40:e varvet blev det en smäll mellan de två Red Bull-förarna Max Verstappen och Daniel Ricciardo när de låg fyra och femma och båda tvingades bryta. Felet var Verstappens som låg först men svängde in framför Ricciardo.

Då passade Bottas på att lägga på nya däck medan säkerhetsbilen var ute och när fältet väl släpptes så återstod bara fyra varv. Vettel försökte att passera, men bromsade för sent och Hamilton och Räikkönen tog sig förbi. Men bara ett varv senare fick Bottas punktering och tvingades bryta. I stället höll Hamilton undan, vann och tog sin och Mercedes första seger för säsongen. Vettel, som fick problem med ett däck vid sin sena inbromsning, slutade fyra.

Räikkönen var inblandad i en krock på första varvet, tvingades till depån för att byta en framvinge och hamnade långt bak i fältet. Men tack vare att många förare tvingades bryta och fenomenal körning lyckades den rutinerade finländaren klättra ända upp på pallen.