ISHOCKEY-VM Grupp B

• Kanada – Finland 1–5 (1–3, 0–0, 0–2)

Finland inledde med att döda ett boxplay och ödsla ett powerplay innan kanadensiska centern Brayden Schenn gav lite hjälp på traven för 0–1. Mikko Rantanen slängde in pucken mot mål och Schenn styrde in öppningsmålet mellan benskydden på Curtis McElhinney.

Repliken kom genom ett skott från distans av yttern Jean-Gabriel Pageau, men sedan nätade Finland två gånger i powerplay. Janne Pesonen och Rantanen stod för målen och efter det hade McElhinney gjort sitt i målet. Darcy Kuemper ersatte och höll tätt till första pausen.

I andra perioden sågs mängder av utvisningar, men inga mål. Kanada kom närmast genom att spela åt sig öppet mål i ett powerplay, men Miro Heiskanen stod för en fenomenal parering med klubban.

Mål blev det i stället i tredje perioden. Eeli Tolvanen bjöds på ett friläge av Kuemper, lurade ner målvakten och hängde in sitt först VM-mål. Och i bytet efter pricksköt Teuvo Teräväinen in 1–5.

Finland fortsatte med att trycka ut Kanada i hörnen och med dryga åtta minuter kvar åkte superstjärnan och lagkaptenen Connor McDavid ut på 2+2 för en ful hög klubba på Heiskanen. Och där gick ridån ner för kanadensarna.