Nordkorea kommer aldrig att byta ekonomisk handel med USA i utbyte mot att ge upp sitt kärnprogram, enligt den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Det heter också att Donald Trump kommer att fortsätta misslyckas som ledare om han går i spåren av tidigare amerikanska presidenter.

Sent på tisdagen kom beskedet att Nordkorea drar sig ur onsdagens samtal på hög diplomatisk nivå med Sydkorea, och samtidigt såddes tvivel om det kommande toppmötet mellan Trump och Kim.

Då uppgav diktaturens statliga nyhetsbyrå KCNA att mötet med Syd ställdes in på grund av de gemensamma militärövningar som Sydkorea och USA bedriver. Dessa ses av Pyongyang som förberedelse inför en invasion.

Militärövningarna är "oförskämda och en elak provokation", enligt nyhetsbyrån KCNA.

"USA kommer att behöva tänka två gånger om ödet för toppmötet Nordkorea–USA", enligt KCNA, med en dramatiskt förändrad retorik jämfört med den senaste tidens mildare ton.

Washington uppgav då att man kommer att fortsätta att planera för mötet mellan Trump och Kim i Singapore den 12 juni, enligt utrikesdepartementets talesperson Heather Nauert.

Hon sade att USA inte har mottagit något meddelande om att Nordkorea skulle ha ändrat sig om toppmötet, eller någon indikation på att militärövningarna skulle behövas ställas in för att toppmötet skulle bli av.

Övningarna är "inte provocerande", enligt Nauert.

– USA kommer själva att titta på vad Nordkorea har sagt och fortsätta nära samordning med våra allierade, sade Vita husets presstalesperson Sarah Sanders.

Den 27 april möttes ledarna för de två koreanska staterna i "fredshuset" i Panmunjom, på gränsen mellan Nord och Syd. De nya samtalen på onsdagen var också tänkta att ske i gränsbyn, och skulle hållas för att följa upp de löften som gavs då.

Nord skulle skicka en 29-mannadelegation.

Sydkorea beklagar de inställda samtalen. Beskedet ligger inte i linje med "den historiska deklarationen" som tillkännagavs av de två koreanska ledarna i april, heter det från landets återföreningsdepartement.

Talespersonen Baik Tae-Hyun uppmanar Nord att snabbt återvända till samtalen, enligt Reuters.

Nordkoreas utrikesdepartement har tidigare uppgett att landet kommer att montera ned sin anläggning för kärnvapentester i slutet av maj för att hålla det löfte som gavs vid mötet i slutet av april.