Första pris på 3000 euro gick till Mikko Sidoroff för kompositionerna "Nu firar himmelens makter" (med text ur ortodoxa liturgin under den Stora Fastan) och "Nordisk vår" (med text av Edith Södergran).

Andra pris på 2000 euro gick till André Aho för kompositionerna "Kom till mitt arma hjärta" (med text av J.L Runeberg) och "Norden" (med text av J.L. Runeberg).

Tredjepris på 1000 euro gick till Christoffer Pörn för kompositionerna "Herre, förbarma dig" och "Stjärnenatten" (med text av Edith Södergran).

Ett hedersomnämnande och 500 euro gick till Jukka-Pekka Lehto för "Gammal Psalm" (med text av Selnecker 1650) och "Hambo" (med text av Laura Seesmeri).

Tävlingen som utlystes 2017 av Kammarkören Bel Canto var öppen för finländska tonsättare och i Finland stadigvarande bosatta tonsättare och hade som syfte att stimulera skapandet av ny högklassig körmusik.

Varje deltagare skulle inlämna två kompositioner, en med en andlig text på svenska och en med en profan text på svenska. Totalt tog Bel Canto emot 22 tävlingsbidrag, det vill säga 44 kompositioner, som alla lämnades in under pseudonym.

Som ordförande för tävlingsjuryn fungerade Bel Cantos konstnärlige ledare Dan Lönnqvist. Medlemmar i juryn var kördirigenten och pedagogen Malin Storbjörk och medlemmen av föreningen Finlands Tonsättare rf. (Suomen Säveltäjät ry.), freelance tonsättaren Jyrki Linjama.