FOTBOLL FM-ligan

• VPS – SJK 1–1 (1–0)

Första halvlek såg ut att bli mållös, men så högg VPS. Jerry Voutilainen hittade Alexander McQueen med djupledsbollen, Juha Hakola lät inspelet gå vidare in framför målet och Omar Jama dök fram och styrde in sitt första ligamål för VPS med 40 minuter på uret.

I 60:e minuten nappade Aatu Laatikainen tag i gästernas svenska mittback Anders Bååth på en hörna. Bååth gick omkull och fick med sig en straff av domaren Antti Munukka som såg sekvensen från nära håll. Munukka delade däremot ut varningen åt Eero-Matti Auvinen innan mittfältaren Johannes Laaksonen kyligt satte kvitteringen från straffpunkten.

VPS tappade spelet helt och SJK matade på och i 72:a minuten nickade Kongo-födda anfallaren Aristote Mboma i stolpen. VPS hade också sina lägen, bland annat genom pigge Berkant Güners fina spel på vänsterkanten.

I slutminuterna var SJK närmare ett segermål, men 1–1 stod sig till slutsignalen.

VPS laguppställning: Marko Meerits (v) – Eero-Matti Auvinen (v), Aubrey David (v), Jerry Voutilainen (v) – Berkant Güner, Omar Jama (87 min, Fabrice Gatambiye), Aatu Laatikainen, Alexander McQueen – Juha Hakola (73 min, Ibrahima Gueye), Sebastian Strandvall – Douglas Caé.