Under Karleby Pride kommer de unika klistermärkena för första gången att delas ut gratis i samband med föreningens verksamhet.

– Vi ville ge det här dels som en gåva till våra medlemmar och dels ser vi det som ett fint sätt att uppmärksamma det arbete som föreningen gör, säger Johan Finne som är medlem i Regnbågsankans styrelse och initiativtagare till projektet i ett pressmeddelande.

Regnbågsankan arbetar med hbtqia-frågor på svenska i Finland. Bland de konstnärer som har låtit föreningen använda antingen nyskapade konstverk eller gamla motiv på klistermärken finns flera som har koppling till Österbotten.

Heidi Lunabba är född i Pedersöre och har studerat konst i Nykarleby. Kenneth Bamberg har studerat foto i Nykarleby och Nina Albrecht och Timo Konttinen (bosatt i Jakobstad) har studerat konst i Nykarleby. En av medlemmarna i Blaue Frau växte upp i Jakobstad.

Övriga som bidragit är Fredrika Biström, Simo Brotherus, Sophia Ernrooth, Cris av Enehielm, Johan Finne, Maija Hurme, Lina Hurmerinta, Pentti Otsamo, Kasper Strömman, Karl Viljahmsson, Heidi von Wright samt Helsinki Film, Åbo Svenska Teater och Wasa Teater.

– Vi är stolta och glada över att så många olika konstnärer ställt upp och bidragit. I den här klistermärkessamlingen finns det definitivt något för alla, säger Bicca Olin som är ordförande för Regnbågsankan i pressmeddelandet.

Märkena trycks i begränsad upplaga.