Den imponerande raden sedan 1990 har bland annat bjudit på 8–0 mot Saudiarabien 2002 och senast 4–0 mot Portugal i Brasilien.

Efter det gick tyskarna vidare ända till final och sitt fjärde VM-guld. Att upprepa det blir inte enkelt – bara Italien (1934 och 1938) och Brasilien (1958 och 1962) har tidigare lyckats försvara ett VM-guld.

– Det är svårt och historien visar det. Andra lag utvecklas och spelare slutar. Men ambitionen och hungern finns ändå där. Och vi kan se att alla spelare ser det här som något väldigt stort. Det finns inget större än att vara med i VM, säger tyska tränaren Joachim Löw på en presskonferens i Moskva och utlovar ett hungrigt Tyskland direkt från början.

– Vi ska sätta ett exempel i morgon och visa att vi är ute efter att vinna.

Tyskarna har haft skadeproblem med både målvakten Manuel Neuer och mittfältsstjärnan Mesut Özil, men båda är nu redo för spel. Mittfältskollegan Julian Draxler hyllar Arsenal-stjärnan.

– Han är en exceptionell spelare. Jag är säker på att han kommer att leverera för oss när det gäller, säger Draxler.

Mexikos landslagstränare Juan Carlos Osorio har inte gett upp på förhand. Men det krävs att hans spelare inte blir för nervösa av VM-uppståndelsen.

– Jag tror att Mexiko kan vinna mot Tyskland. De spelare som spelar VM för första gången måste förstå att det här är bara ännu en fotbollsmatch, säger Osorio enligt Reuters.

Ytterligare en av VM:s stora favoriter inleder sitt spel i kväll då Brasilien möter Schweiz.

Samtidigt är Sverige på plats i Nizjnij Novgorod inför måndagens premiär mot Sydkorea, i den grupp där även Tyskland och Mexiko ingår. Sverige har laddat med träning på nybygga Nizjnij Novgorod-stadion.

Tyskland – Mexiko börjar klockan 18.00 och sänds i Yle 2 och på Arenan.