På Power Park i Alahärmä firas midsommar med konserter i dagarna två, fredag 11.6 och lördag 23.6.

Det börjar mjukt med Jukka Poika på nöjesparkens scen. Den Haukipudasfödde artisten är känd för reaggehits som "Silkkii" (2011) och "Älä tyri nyt" (2012), och från teveprogrammet "Vain elämää".

Popeda, Virve Rosti och Juha Tapio delar på huvudscenen. Rockbandet som bildades 1977, schlagersångerskan som deltog i Eurovisionsschlagerfestivalen 1987 med låten "Sata salamaa" och sångaren som föddes i Vasa och tog hem priset för bästa sångare på Emmagalan 2009 till hör det etablerade finska artistgardet.

I det så kallade danspalatset uppträder under fredagen Simodeus, Eino Grön, Johanna Pakonen och Matti & Teppo.

På lördag är det rapparen Brädi som inleder kvällen, vid sidan av sin solokarriär känd från bland annat Herrasmiesliiga och Lahti United.

Zoom

Brädi, som egentligen heter Kari Olavi Härkönen, har ofta kunnat ses på scen med Cheek. Foto: Toni Hemmilä


I danspalatset uppträder Markku Aro, Katri Helena, Finlanders och, igen, Simodeus.

Det är på huvudscenen på lördag som den hårdaste musiken framförs. Efter Poets of the Fall äntras den av först The 69 Eyes och sedan Battle Beast.

Platinumsäljande The 69 Eyes, som grundades 1989, spelar också på Tuska Open Air Metal Festival i slutet av månaden. The Poets of the Fall släpper sitt nya album "Ultraviolet" i oktober och ger sig efter det ut på turné i Europa.