USA och Sydkorea har haft gemensamma militärövningar i decennier, vilket har retat gallfeber på Nordkorea genom åren.

Under sitt historiska möte med Kim i förra veckan förband sig Trump att ge Nordkorea säkerhetsgarantier, i utbyte mot att Kim återupprepade löftet att arbeta för en fullständig kärnvapennedrustning på Koreahalvön.

På en egen presskonferens efter mötet preciserade Trump att han var beredd att stoppa "krigsövningarna".

Nu bekräftar såväl sydkoreanska som amerikanska representanter att övningen "Freedom Guardian" ställs in.

"Vi samordnar fortfarande ytterligare åtgärder. Det har inte tagits något beslut om framtida krigsövningar", säger USA:s försvarsdepartement Pentagon i ett uttalande. Även Pentagon använder ordet "krigsövningar", vilket är ovanligt i sammanhanget. Den formuleringen är däremot vanlig i nyhetsrapporteringen i nordkoreanska statsmedier.

De mest intensiva övningarna mellan länderna brukar ske under våren. Så skedde även i år, vilket orsakade stora protester från Nordkorea som då hotade ställa in toppmötet med USA.

Trumps uttalande efter mötet med Kim förvånade bedömare både i USA och de nära allierade Japan och Sydkorea. Sydkorea har varit avvaktande och konstaterat att det kan vara nödvändigt att stoppa militärövningarna för att påskynda samtalen med Nordkorea.

Japan lutar sig mot sin allians med USA för sin nationella säkerhet, eftersom landet sedan andra världskriget inte har någon militär i traditionell mening. Japan vidhåller i ett uttalande på tisdagen att deras planerade övningar med USA kommer att fortsätta som tidigare.

Vid presskonferensen i Singapore beskrev Trump övningarna som "provocerande", vilket flera kritiker ser som att han accepterat Kims syn på saken. Många bedömare menar att han gett åtskilliga eftergifter till Nordkorea utan några egentliga garantier om kärnvapennedrustning från nordkoreanskt håll.

Från en annan del av regionen kommer nyheten att Kim Jong-Un har landat i Peking för ett tvådagarsbesök.

– Vi hoppas att detta kan stärka relationen mellan Kina och Nordkorea och stärka vår strategiska kommunikation i arbetet för fred och stabilitet i regionen, säger Geng Shuang, talesperson för det kinesiska utrikesdepartementet, på en pressträff.

Mer information fick pressen inte, men enligt obekräftade uppgifter ska Kim träffa ledaren Xi Jinping för att berätta om läget efter toppmötet med Trump i mitten av juni.

Det är tredje gången i år som Kim Jong-Un besöker grannlandet. Supermakten Kina är den slutna diktaturen Nordkoreas viktigaste allierade.