Först övertygade Belgien i sin VM-premiär efter en klar 3–0-seger över Panama. Två av målen kom från Manchester United-anfallaren Romelu Lukakus fötter. Han verkar för tillfället vara obeveklig. Varför då? Han skulle även bli en av huvudpersonerna när Belgien körde över Tunisien med 5–2.

– Jag är nöjd, för det är inte lätt att göra så mycket mål som vi gjort i två matcher. Kul att se vårt lag komma ihop och kämpa ihop, säger förbundskaptenen Roberto Martinez till Fifa.

Första målet av Lukaku kom när han kyligt placerade in 2–0 en kvart in i matchen. Då hade redan Eden Hazard, som också aspirerade på rollen som matchens spelare, satt ledningen efter en omdiskuterad straff.

Tunisiens Dylan Bronn hann sticka emellan med ett nickmål, strax efter Lukakus 2–0-mål.

Sedan dröjde det fram till tilläggstid av första halvlek innan den belgiske anfallsstjärnan smällde in sitt fjärde VM-mål och därmed klev upp i delad skytteligaledning med Cristiano Ronaldo. Lukaku fick ett finurligt stick i djupet av Thomas Meunier och gjorde inga misstag utan lobbade nätt in bollen. Han är därmed också förste spelaren i VM sedan Diego Maradona 1986 att göra två mål i två raka VM-matcher.

Belgien var aldrig hotade utan öste bara på i den andra halvleken och hade delvis lekstuga. Men det blev bara två mål till, trots bud på fler.

Hazard bröstade ner en vacker lyra från Kevin De Bruyne, vickade förbi Tunisiens målvakt Farouk Ben Mustapha, och satte 4–1. Michy Batshuayi fick precis vid full tid göra ett efterlängtat mål efter att ha sumpat chans efter chans sedan han kom in i den 68:e minuten.

Tunisien fick också in ett tröstmål innan slutvisslan ljöd när Wahbi Khazri rullade in 5–2.

Tre nya poäng och nu har Belgien kopplat ett kraftigt grepp om ena åttondelsfinal-biljetten. En match återstår, den mot England.