Det blev några dunkar och vrål till innan matchen var över. Markkanen, som stod för en så kallad double-double, var precis så bra som blåvita basketvänner hade hoppats på: en gigant och returkung i defensiven och sylvass poängmaskin i offensiven. NBA-stjärnan gjorde 23 poäng och var Finlands bästa poängplockare. Det bådar gott med tanke på att VM-kvalets hittills viktigaste matcher väntar.

Förutom Markkanen var också Sasu Salin och Petteri Koponen tillbaka i landslaget. Salin var också på spelhumör. I matchinledningen var Unicaja Malaga-spelaren stekhet och gjorde åtta av Finlands tio första poäng.

Förra veckan krävdes förlängning för att skilja ett vingklippt Finland och Estland åt. Den här gången var stjärnorna med och klasskillnaden uppenbar. Finland roterade kraftigt men klarade ändå av att vinna med 95–76.

Finland fortsätter VM-kvalet borta mot gruppettan Tjeckien på fredag och avslutar sedan kvalets första fas med en hemmamatch mot Island nästa vecka. För första gången i kvalet har grupptrean Finland trion Markkanen, Koponen och Salin med i truppen. Gruppens tre bästa lag går vidare till följande fas.