Unge PSG-anfallaren Kylian Mbappé hade redan gjort sitt första VM-mål, mot Peru, i gruppspelet.

Men när det var dags att vinna eller försvinna i åttondelsfinalen klev 19-åringen fram och blev stor matchvinnare med sina dubbla mål.

Redan i första halvlek visade han de argentinska spelarna att det skulle bli en jobbig eftermiddag. Mbappé tog sats från egen planhalva och sprintade sedan förbi varenda en förutom Marco Rojo, som tvingades ta till otillåtna medel när han gjorde ner anfallaren i straffområdet.

Det innebar gult kort till Rojo och 1–0 till Frankrike efter att Antoine Griezmann visat sig säker från straffpunkten.

När Argentina sedan gjorde både 1–1 och 2–1 såg det ut att kunna bli Lionel Messis kväll ändå.

Men en bit in i andra halvlek såg stjärnan allt mer bekymrad ut.

Benjamin Pavard gjorde läckert 2–2 med ett fint skott i den 57:e minuten och sju minuter senare fixade den för dagen briljante Kylian Mbappé både 3–2 och 4–2 inom loppet av fyra minuter.

På tilläggstid reducerade Sergio Agüero till 4–3 för Argentina som fick nytt hopp inför de sista få minuterna.

Men några fler mål blev det inte för det sydamerikanska storlaget, vars VM är över.

För Frankrike väntar vinnaren av Uruguay eller Portugal i kvartsfinal.