1994, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 och nu alltså 2018. Det vill sig inte för det notoriskt duktiga VM-gruppspelslaget Mexiko när det vankas åttondel.

Återigen åker man ut i första utslagsrundan i ett VM. Nu var det Brasilien som stoppade Mexiko.

Mexiko bommade förstaplatsen i gruppspelet efter förlust med 0–3 i den avslutande matchen mot Sverige.

Då åkte man följaktligen också på ett på papperet svårare motstånd i åttondelen sedan Brasilien vunnit sin grupp före Schweiz.

Men det var absolut ingen större nivåskillnad på lagen under den första halvleken. Mexiko stod upp bra och det var överlag en ganska jämn första halvlek, men där brasilianerna skapade mer i chansväg.

Mexiko kan tacka för att Guillermo Ochoa var vaken i kassen.

Bästa läget hade Brasiliens Neymar när han slet sig fram i mexikanskt straffområde men Ochoa stoppade 26-åringens avslut.

Men Neymar skulle få revansch på den mexikanske målvakten tidigt i den andra halvleken.

Han flög fram och stötte in ledningsmålet till Brasilien. Willian stod för det fina förarbetet när han susade fram och skickade iväg ett skott som Neymar uppfattade och var påpassligt framme på och petade in till 1–0 för Brasilien.

Sedan hade också Paulinho ett fint skott, problemet var bara att Ochoa stod i rätt hörn och kunde stöta bort med en reptilsnabb räddning.

Men han skulle få se ytterligare en boll smita förbi sig.

Roberto Firmino stängde matchen i slutet efter att ha varit framme på en retur och skickade således alltså ut Mexiko ur VM och Brasilien vidare i mästerskapet.

Tyskland, Spanien och Portugal. Flera tunga nationer har fallit i mästerskapet, men storfavoriten Brasilien består och kan gå för guldet. Nu väntar vinnaren mellan Belgien och Japan i kvartsfinalen.