Vid 20-tiden den andra juli har en 17-årig pojke blivit misshandlad av flera män vid Björkhagens lekpark i Karleby. Nu söker polisen efter ögonvittnen. Enligt polisens pressmeddelande har pojken blivit slagen i huvudet med ett batongliknande objekt. Förövarna ska ha försvunnit från platsen efter att en kvinna har börjat ropa åt dem. Offret har sagt till polisen att det inte fanns behov av varken polis eller ambulans på plats efter misshandeln. Det var först senare när offret hade kommit hem som han fick huvudvärk och uppsökte vård. Polisen ber nu kvinnan som bevittnade misshandeln och andra ögonvittnen att kontakta polisen under kontorstid på telefonnummer 0295 415 883.

Halv nio på måndagskvällen kolliderade en personbil och en crosscykel på Höökivägen i Karleby. Bilisten försökte undvika att kollidera med crosscyklisten, som kom ut framför bilen från Höökivägen. Den 14-åriga crosscyklisten skadade vänster vad och axel och fördes till sjukhuset för kontroll.

På onsdagskvällen påträffades en misstänkt rattfyllerist på Hakalaxvägen i Karleby. Ett tips hade kommit in till nödcentralen och en stund senare mötte en polispatrull den 60-årige föraren. Mannen blåste 2,47 promille i polisens alkomätare. Polisen beslagtog mannens körkort.