På onsdag kväll spelar England VM-semifinal mot Kroatien. För engelsmännen är det landets första VM-semifinal sedan 1990. I lördags besegrades Sverige i kvartsfinalen och det har fått de engelska fansen att drömma om ett VM-guld. Englands senaste VM-guld kom för 52 år sedan. På presskonferens inför kvällens match slog Englands tränare Gareth Southgate fast att guldet ligger långt bak i tiden.

– Inte ens jag kommer ihåg det. Som bäst njuter vi av vår fotboll och vi har ett av de yngsta lagen i turneringen. Dessutom hör vi till dem med minst erfarenhet, inför mästerskapet var vi inte säkra på hur långt vi skulle gå, säger Southgate enligt BBC.

Mittfältaren Jordan Henderson säger till BBC att semifinalen är en viktigt match, men laget ska inte göra den till någonting större än vad den är.

– Vi koncentrerar oss på vad vi vill göra och vad vi vill skapa. Så här långt har vi tagit en match i taget och det här är en stor match. Vi måste fokusera på jobbet framför oss.

VM-guldet på hemmaplan 1966 är också Englands enda. I och med att flera av förhandsfavoriterna har åkt ut redan nu, kan man också säga att England har en bra chans den här gången. Samtidigt är ändå inte kvällens motståndare Kroatien att leka med.

– För att vara ett litet land så har de producerat flera otroliga spelare. Vi känner till deras kvaliteter och det är ett massivt test för oss. På samma gång är vi i en VM-semifinal och vi förväntar oss ingenting annat än ett hårt motstånd, säger Southgate.

Också Henderson är imponerad av motståndet och framför allt stjärnspelaren Luka Modric.

– Jag kan inte avslöja vår spelplan, men jag har mött Modric några gånger. Det är en spelare i världsklass men förhoppningsvis har han en sämre kväll, säger Henderson till BBC.

Senast England spelade semifinal i ett mästerskap var i EM 1996. Då ingick Southgate i truppen och han ser likheter mellan då och nu.

– Känslan i gruppen påminner om den vi hade 1996. Men då hade vi mera erfarenhet och i laget fanns sex spelare som var lagkaptener i sina klubbar. Trots det har dagens lag tagit sig an turneringen på samma sätt, säger Southgate till BBC.