Finlands nuvarande regering har lyckats bäst i säkerhets- och försvarspolitiken medan social- och hälsovårdspolitiken lämnar en hel del att önska, meddelar Stiftelsen för kommunal utveckling (Kaks) som låtit göra en undersökning om finländarnas åsikter om regeringen. Sammanlagt 1 004 personer deltog i undersökningen som genomfördes av Kantar TNS.

45 procent av dem som deltog i undersökningen tyckte att regeringen lyckats väldigt bra eller ganska bra med sin säkerhets- och försvarspolitik och bara 19 procent ansåg att säkerhets- och försvarspolitiken varit ganska dålig eller väldigt dålig. Resten tog inte ställning till frågan.

Dessutom fick regeringen beröm, men också kritik, för sina insatser för Finlands ekonomi. 39 procent tyckte att regeringen lyckats väldigt bra eller ganska bra med sitt arbete för landets ekonomi medan 29 procent var kritiska till regeringens förfarande.

Mest kritik fick regeringen för sin social- och hälsovårdspolitik. Endast 15 procent av dem som deltog i undersökningen gav regeringen beröm medan 58 procent ansåg att regeringen lyckats ganska dåligt eller väldigt dåligt. Också bland regeringspartierna Centerns och Samlingspartiets anhängare finns det ett missnöje med social- och hälsovårdspolitiken. 32 procent av Centerns anhängare och 38 procent av Samlingspartiets anhängare var missnöjda med regeringens social- och hälsovårdspolitik.

Undersökningens deltagare var i åldern 18-79 år. Åland var inte representerat i undersökningen.