Rysslands president Vladimir Putin inleder pressträffen efter mötet med USA:s president Donald Trump. Putin säger att samtalen med Trump varit uppriktiga och fruktbara.

Han säger också att de som stormakter bär ett särskilt ansvar för att upprätthålla stabilitet och säkerhet i världen och att det är viktigt för dem att samarbeta för att möta globala utmaningar.

Putin säger att han och Trump har diskuterat situationen i Israel och förhållandet till Syrien. Även Nordkorea har diskuterats under toppmötet.

Putin säger att Donald Trump under mötet tog upp frågan om Ryssland har försökt påverka det amerikanska valet, och Putin säger att Ryssland aldrig har och aldrig tänker lägga sig i USA:s interna angelägenheter.

Det är också viktigt att inleda dialog om kärnvapenbalans och Putin säger att Ryssland vill utvidga nedrustningsavtalet Start.

Zoom

USA:s president Donald Trump på presskonferensen i Helsingfors. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto


Donald Trump inleder sitt anförande med att tacka Finlands president för att han står värd för mötet och Putin för ett väl genomfört fotbolls-VM. Därefter tog han upp förbindelserna mellan de båda stormakterna.

– Våra relationer har aldrig varit så dåliga som nu, men det förändrade för fyra timmar sedan, säger Trump om förhållandet till Ryssland.

Trump säger också att han och Trump talat länge om eventuell rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet.