U19-EM Grupp A

• Finland – Italien 0–1 (0–1)

Efter en trevande inledning, och en fin fotparad av målvakten Rasmus Leislahti på en nick från nära håll av mittbacken Davide Bettella, radade Finland upp chanser i första halvlek mot Italien.

Jaakko Oksanen smög fram på bortre på en hörna, Saku Ylätupa hade två frilägen och Eetu Vertainen fick prova från nära håll, från straffområdeslinjen och på returen som landade i boxen. Men när inte välspelande AC Milan-talangen Alessandro Plizzari stod i vägen smet bollen över och förbi målet.

Direkt efter Vertainens dubbelchans var det i stället AS Roma-mittfältaren Nicolò Zaniolo som rann igenom i ett friläge och rullade in bollen. 0–1 i 43:e minuten och ett toktungt mål ur finländsk synvinkel efter en första halvlek vars matchbild nog överraskade samtliga åskådare.

Finland fortsatte mata på i andra halvlek och lagkaptenen Ylätupa brände ännu ett friläge. Ett par farliga hörnor blev det också under första tjugo i andra, medan italienarna inte skapade någonting över huvud taget.

Italiens första målchans i andra halvlek kom i 76:e minuten när inbytte Moise Kean bröt in i boxen. Men anfallaren tappade balansen och avslutet var närmare att träffa läktartaket än målet. En stund senare blev det även ett avslut av mittfältaren Matteo Gabbia, men målvakten Leislahti hade inga problem med att fånga bollen.

Målvakten Plizzari hann stå sysslolös ett bra tag innan Jaakko Oksanen testade ett distansskott på tilläggstid. Det blev Finlands sista målchans i matchen.

Finlands laguppställning: Rasmus Leislahti – Teemu Jäntti (59 min, Albion Ademi), Valtteri Vesiaho, Ville Tikkanen, Miko Virtanen – Joel Mattsson, Jaakko Oksanen, Abukar Mohamed (87 min, Anssi Suhonen), Timo Stavitski (90 min, Niklas Jokelainen) – Eetu Vertainen, Saku Ylätupa.