Trump säger att det inte fanns något samröre med Ryssland inför presidentvalet och att valet gick hederligt till.

– Vi hade en fantastisk kampanj och det är därför jag är president, säger Donald Trump på pressträffen efter mötet presidentpalatset i Helsingfors.

Trump dömer också ut Mueller-utredningen om rysk inblandning i presidentvalet 2016, som han kallar för en "katastrof" och "löjlig".

– Jag tror att den har hållit oss (USA och Ryssland) skilda åt, säger Trump.

På frågan om Ryssland kan utlämna de tolv agenter som åtalats i USA för att ha hackat Demokraternas mejl hänvisar Putin till internationella avtal som både Ryssland och USA skrivit under.

– Jag känner inte till hela omfattningen av situationen, säger Putin.

Men om Mueller-utredningen skickar en formell begäran om att få förhöra misstänkta ryssar så ska de få göra det, säger Putin. Han tillägger att Ryssland då i sin tur vill få förhöra amerikaner som misstänks för olagliga handlingar mot Ryssland.

Även kärnenergiavtalet med Iran kom upp under mötet och Putin uppger att han uttryckte sin oro över Trumps beslut att dra sig ur avtalet.

– Tack vare kärnenergiavtalet har Iran blivit det mest kontrollerade landet i världen, säger Putin.

Putin sade inledningsvis under presskonferensen att Ryssland och USA som stormakter bär ett särskilt ansvar för att upprätthålla stabilitet och säkerhet i världen. Han vill också inleda en dialog om kärvapenbalansen och säger att Ryssland vill utvidga nedrustningsavtalet Start.

Andra frågor som togs upp under toppmötet var förhållandet till Syrien och situationen i Nordkorea.