U19-EM Grupp A

• Finland – Norge 2–3 (1–1)

Finland ryckte fram direkt i början när Miko Virtanen skickade i väg en boll på djupet åt Joel Mattsson. Inspelet var hyfsat, men sopades undan.

Sedan var det Norge för hela slanten och efter elva minuter låg Finland under med 0–1.

Abukar Mohamed förlorade en närkamp på högerkanten och Eman Markovic kom åt att ställa till med oreda centralt. De finländska backarna krockade med varandra efter en skottfint och Markovic fick yta för ett avslut. Rasmus Leislahti lämnade retur och yttern Jens Petter Hauge kunde enkelt rulla in öppningsmålet.

Finland kopplade grepp om spelet och i 28:e minuten revs Eetu Vertainen ner i straffområdet på en hörna. Anfallaren tog själv hand om straffen och rullade lugnt och behärskat in kvitteringen.

Finland kom in i andra halvlek med bra energi och aktivare press. Ledningsmålet kom på en kontring.

Teemu Jäntti vann boll, Abukar Mohamed gjorde sin gubbe och hann lirka i väg en djupledsboll innan han blev nergjord och Saku Ylätupa rann igenom. Lagkaptenen rundade kyligt målvakten Julian Faye Lund och rullade in 2–1 i 53:e minuten.

Finland gjorde det riktigt bra och skapade mer än Norge, men mot slutet hade norrmännen greppet om spelet och den finländska backlinjen sjönk lågt.

I 90:e minuten fick Finland inte undan ett inspel och inbytte anfallaren Erik Botheim kom åt att nicka in kvitteringen. Och ont blev så mycket värre när högerbacken Christian Borchgrevink petade in 2–3 efter en tilltrasslad situation på tilläggstid.

Finlands laguppställning: Rasmus Leislahti – Teemu Jäntti, Valtteri Vesiaho, Ville Tikkanen, Miko Virtanen – Timo Stavitski, Jaakko Oksanen, Abukar Mohamed (90+5, Tobias Fagerström), Joel Mattsson (v, 87 min, Kristian Heinolainen) – Eetu Vertainen, Saku Ylätupa (82 min, Alexander Bradley).