Planeringen av det bostadshus som ska byggas i hörnet av Skolgatan och Amerikagatan har dragit ut på tiden. I maj i fjol sade byggaren Kaj Häggblom på Byggnads K. Häggblom att marknadsföringen av de nya bostäderna snart skulle starta och att bygget eventuellt kunde inledas hösten 2017. Så blev inte fallet.

– Bygglovet blev klart först i våras och efter det är det ännu en del jobb med de övriga ritningarna. Det är inte bara att sparka i gång bygget. Vi har också flera entreprenader i centrum på gång, så just nu handlar det främst om tidsbrist, säger Häggblom.

Det planerade bostadshuset skulle vara i två våningar och rymma tio lägenheter på drygt 30 till 80 kvadratmeter.

– Så sent som i förra veckan blev jag uppringd av en som var intresserad av en bostad. Jag vet inte ännu när det blir någon byggstart, men troligtvis kan vi börja marknadsföra bostäderna under vinterns lopp.

Zoom

Fyra våningar högt ska våningshuset Westend bli. Foto: Jenny Björklund


Även i korsningen av Skutnäsgatan och Vestersundsgatan står en tomt i väntan på våningshus. Bygglovet beviljades i mars i fjol och huset marknadsförs redan av fastighetsmäklare. Om det kommit in några reserveringar ännu känner Petri Keski-Kuru, som är vd på ansvariga byggföretaget Pedecon, inte till.

– Men jag vet att det finns ett stort intresse, säger han.

Det planerade bostadshuset, som går under namnet Westend, är i fyra våningar och rymmer även det tio lägenheter. Lägenheterna i de tre första våningarna är treor och fyror. Högst upp planeras en takvåning.

– Så ser det ut i dagsläget, men vi kommer också att kolla med köparna vad de har för önskemål.

Planen är att beslut gällande byggstarten ska tas inom augusti månad.

– Allt är i stort sett klart för att börja bygga, men det hänger också på vilka andra beställningsarbeten vi har. Jag vill gärna se att byggandet kommer i gång innan vintern, säger Keski-Kuru.