Variety skriver att onsdagens nyhet möttes av nästan enhällig negativitet, och att mycket av frustrationen kommer från förvirring.

Efter sitt första utlåtande behövde Oscarsakademin gå ut med ett förtydligande om att filmer både kan vara aktuella för bästa film-kategorin samt den nya kategorin.

Den amerikanske skådespelaren Rob Lowe skriver på Twitter att filmindustrin har "gått bort" i och med beskedet om den nya kategorin.

"Den hade varit vid dålig hälsa i flera år. Den lämnar efter sig uppföljare, tältstänger och vertikal integration", skriver han i sitt inlägg.

"The big short"-regissören Adam McKay reagerar också på beskedet. Han ger förslag på andra nya kategorier så som "bästa knivkast" och "bästa bakåtvolt för att undvika en kastad kniv".

"Sagan om ringen"-stjärnan Elijah Wood håller sig kort på Twitter, med att skriva: "Bästa populära film? Oof".

En som är positiv till den nya kategorin är den australiska skådespelaren Rebel Wilson. Hon skriver att det är ett "bra drag" av Oscarsakademin.

"Jag tittar på alla typer av filmer, även någonting som är 'populärt', så det är bra att dessa filmer nu kommer att bli uppmärksammade och att jag får rösta!" skriver hon på Twitter.