"I det här skedet behandlar vi detta som en terrorhändelse och polisens antiterrorenhet leder nu utredningen", skriver London-polisen i ett uttalande.

Det gripne föraren – som beskrivs som en man i 25-årsåldern – är misstänkt för terrorbrott, tillägger polisen. Han var ensam i bilen, som fortfarande genomsöks vid platsen. Inga vapen har hittats.

Bilen, en silverfärgad Ford Fiesta, krockade med flera cyklister och fotgängare innan den kraschade in i säkerhetsbarriärerna utanför parlamentet strax efter halv nio i morse svensk tid.

Flera av personer har förts till sjukhus efter händelsen, men ingen tycks ha livshotande skador.

Zoom

Beväpnade poliser i Westminster i London efter bilkraschen utanför det brittiska parlamentet. Foto: Stefan Rousseau/AP/TT


En anställd på BBC berättar att han sett hur bilens förare, till synes medvetet, körde in i en grupp cyklister innan bilen kraschade in i säkerhetsbarriären.

– Bilen körde över på fel sida av vägen där en grupp cyklister stod och väntade vid ett trafikljus, och plöjde rakt in i dem. Sedan svängde den tillbaka över vägen, accelererade och körde i full fart in i barriären, säger vittnet Barry Williams till BBC.


Gatorna runtomkring parlamentet är avspärrade och den näraliggande tunnelbanestationen Westminster har stängts av. Mängder av beväpnade poliser står utposterade.

Zoom

Stort pådrag utanför det brittiska parlamentet. Foto: Sam Lister/AP/TT