La Repubblica rapporterar att mellan tio och tjugo bilar befaras ha fallit ned i raset och att tiotals människor kan ha skadats. Den del av bron som kollapsat sträcker sig dessutom över bostadshus.

Enligt Corriere della sera arbetar räddningstjänsten med att rädda människor som fastnat i rasmassor.

En talesperson för räddningstjänsten säger till AFP att brodelarna mestadels fallit över järnvägsspår, ett fall på ungefär 50 meter. Räddningstjänsten bekräftar att bilar och lastbilar dragits med.

Zoom

Motorvägen A10 i Genua går delvis över en kilometer lång viadukt över hustaken. Nu har flera hundra meter av bron rasat. Foto: Lehtikuva/AFP/Paola Pirrera


Inrikesminister Matteo Salvini kommenterar på Facebook att han följer situationen "minut för minut" och tackar räddningstjänsten som "arbetar för att rädda liv". Italiens infrastrukturminister twittrar att händelsen verkar vara en "enorm tragedi".

Bilder på sociala medier visar att en större del av bron, ett par hundra meter, har fallit ned. Delarna har fallit ned över bostadshus, järnvägsspår, lagerlokaler samt även i floden som går nedanför, rapporterar italienska medier.

Bron stod färdig 1968 och är 1 102 meter lång. Motorvägen A10 går över bron.

Zoom

Det är oklart hur många som är under rasmassorna. Foto: Lehtikuva/AFP/Handout Polizia di Stato



2016 genomfördes ombyggnationer på bron och när kollapsen skedde pågick arbete för att stärka brons grundstruktur, uppger företaget Autostrade som ansvarar för motorvägsunderhållet, enligt Reuters.

"Orsakerna till raset kommer att utredas grundligt så fort det är säkert att arbeta vid platsen", skriver bolaget i ett uttalande. Företagets aktie djupdök, med 9,8 procent, på Milanobörsen efter nyheten om raset.

Renoveringsarbetet har visat sig vara otillräckligt, säger guvernör Giovanni Toti.

Zoom

En stor del av den kilometerlånga bron föll ner över byggnader, vägar och i en älv. Foto: Lehtikuva/AFP/Handout POLIZIA DI STATO


Italien har drabbats av flera brokollapser under de senaste åren. Så sent som den 6 augusti rasade delar av en motorvägsbro vid flygplatsen i Bologna efter en explosion som utlöstes vid en kollision mellan två lastbilar.

I mars i fjol dog två personer när en överfart vid en motorväg rasade ner över deras bil i närheten av Ancona. Och hösten 2016 omkom en person vid en brokollaps vid en väg mellan Milano och Lecco, en olycka som långsam byråkrati fått skulden för vilket ska ha förhindrat att bron stängts av i tid efter rapporter om sprickor, skriver AFP.