John Fagerström jagade en till synes ofarlig långboll, där Jaros mittbackspar Johan Brunell och Pavle Milosavljevic såg ut att ha läget under kontroll i en 2-1-situation. Av någon anledning kom ändå Johannes Wentin cirka 30 meter ut från sitt mål för att försöka rensa bort bollen.

I stället blev Wentin bortfintad av Brunell som chippade bollen förbi Jaromålvakten. Sedan var Fagerström först på bollen och kunde relativt enkelt rulla in den i tomt mål.

Det var svårt att se vad Wentin alls hade där att göra. En förmildrande omständighet för målvakten är om han ropade att han tar bollen och Brunell ändå petade förbi honom. Men svaret på den frågan kunde inte tv-bilden ge.

Niklas Käcko måste för en stund ha trott att han var kvar i juniorfotbollen när han såg baklängesmålet. Måhända syntes det också att Wentin inte hade stått i mål sedan matchen med AC Oulu mot Jaro i oktober i fjol och inte heller tränat med Jaro.

Wentins fotbollsspelande har i år begränsat sig till 5 matcher som vänsterback i division 4, där han har gjort 2 mål. Brunell har heller inte spelat många matcher de senaste åren och 0-1-bjudningen var ett faktum.

Annars var det 3-2 i målchanser under den första halvleken. Dennis hade en nick mot mål från straffområdesgränsen efter ett inlägg av Chavez redan i den 3:e minuten som räddades till hörna av Hakamålvakten Joonas Immonen.

Jim Myrevik hade en nick i ribban från närhåll i den 55:e minuten. Jaro var tryggare med bollen än vad som i regel har varit fallet tidigare under säsongen. Anfallen var längre, men Haka försvarade lågt och kontrade snabbt. I den 67:e minuten var inhopparen Gerald Ben fri ute till vänster, men avslutet gick strax förbi den bortre stolpen.

Fem minuter senare avancerade Jami Kyöstilä i en snabb kontring och passade inåt mot Erkka Helminen vars höga avslut räddades av Wentin.

Felix De Bona skulle få Jaros stora chans i den 86:e minuten. Han nickade ner mot hörnet, men Immonen gjorde en strålande räddning och Milosavljevics retur rensades till hörna.

Hakas seger betyder att laget fick förbi KPV upp på tredje plats i tabellen, medan Jaro är kvar på 21 poäng efter 18 matcher.