HIFK satt i förarsätet under stora delar av den första halvleken, men Jaro lyckades hålla nollan. Detta bland annat efter tur med ett domslut.

Mohamed Hussein var inblandad i två av de tre målchanser HIFK fick i den första halvleken. Efter att Johan Brunell inte lyckades reda ut en en mot en-situation efter en djupledsboll i den 5:e minuten fick vänsteryttern Hussein skottläge ur snäv vinkel, men Emil Öhberg lyckades parera.

Tio minuter senare var måltjuven Pekka Sihvola nära, nära att få fram foten på en djupledsboll, men missade knappt. Efter den första kvarten kom Jaro bättre in i matchen och fick till stånd längre passningskedjor, men inga farliga målchanser.

En närkamp mellan Kareem Moses och Hussein i den 35:e minuten såg också ofarlig ut, men Moses var onödigt aggressiv och fällde Hussein bakifrån när han var på väg ut från straffområdet.

Fällningen gjorde strax innanför linjen, men här hade Jaro tur när domaren Marko Grönholm blåste för en relativt ofarlig frispark ute till vänster utanför straffområdet i stället för straffspark. Hur som helst var det överilat och klumpigt agerat av Moses.

Chris Mandiangu var igen pigg för Jaro och fick lagets första riktiga målchans i den 55:e minuten, men skottet från 10-12 meter gick strax utanför.

Jaro var piggare i andra halvlek. I den 75:e minuten var Pavle Milosavljevic nära att styra in en Mandiangu-frispark från närhåll, men petningen gick strax utanför.

Jaros första byte gav bra effekt när Anthony Olusanya sköt in 1-0 stolpe in från straffområdesgränsen ute till höger i den 80:e minuten. Detta efter att han hade snappat upp en lös boll och avancerat i djupled för att avlossa bössan från cirka 20 meter.

Med bortasegern gjorde Jaro KPV en tjänst. Karlebylaget är nu kvar på kvalplats med HIFK en poäng efter.