Fredagens nattorienteringstävling i Parra var distriktsmästerskap för både det finska EP-distriktet och för svenska ÖID-distriktet.

Snabbast i mörkret var en orienterare som nuförtiden inte hör till någondera distriktet, Toni Saari från Vaajakosken Terä. Han vann herrklassen på tiden 52.12.

Bakom honom var det jämnt. Christian Kronberg, IF Femman, blev tvåa i tävlingen och DM-etta. Han var 22 sekunder snabbare än klubbkamraten Anders Bäckström, som blev trea och DM-tvåa. Kronberg sprang på 59.55, Bäckström på 1.00.17.

Kronberg öppnade hårdast av alla, men tappade tid till den tredje och till den sjätte kontrollen av sexton. Bäckström hade ett försprång på över två och en halv minut till klubbkamraten vid den sjätte kontrollen, men Kronberg åt upp det avståndet kontroll för kontroll. Fyra kontrollavstånd före mål var det han som var snabbare.

Jens Jern fullbordade Femmans DM-trippel i herrklassen.

I damklassen vann Tiia Istolahti från MS Parma tävlingen. Julia Järveläinen, IF Femman, blev distriktsmästare i ÖID. Hon var femte i tävlingen, över tolv minuter efter Istolahti.

Annelie Glasberg från Närpes OK tog DM-silver i damklassen och Lina Lindfors från IF Falken brons.