Även på valdagen fortsätter Sverige och det svenska valet att väcka stort intresse långt utanför landets gränser.

På valdagen toppar franska Le Monde sin internetupplaga med rubriken "Invandrarfientliga i vågmästarroll i valet i Sverige".

Tidningen ägnar Sverige flera artiklar om hur frågan om flyktingar hamnat i fokus under valrörelsen, om varför stödet till Sverigedemokraterna ökat och om hur myndigheterna agerar mot ryktena om utländsk inblandning.

Framförallt är det Sverigedemokraternas framgångar i opinionsundersökningarna som de internationella tidningarna skriver om och utsikterna att ett parti som beskrivs som nationalistiskt och främlingsfientligt kan vinna röster i ett land präglat av liberala och socialdemokratiska värderingar.

Även brittiska public service bolaget BBC toppar med det svenska valet under rubriken "Sverige röstar under nationalistisk våg" och skriver att partiet kan bli andra största parti.

På sin förstasida skriver spanska El Pais "Sverige väljer i dag mellan systemet och det ultrakonservativt främlingsfientliga". The New York Times har besökt Flen och talat med lokala ordföranden för Sverigedemokraterna om invandring och brott.

Utländska medier har visat ett stort intresse för det svenska valet i år. Tidigare i september skrev tyska ARD, "Farväl till Bullerbyn", och tidningar som tyska der Spiegel, brittiska the Guardian och argentinska Clarín skrev på samma tema.