Brasilianska anfallare Douglas Caé har repat sig efter att ha varit sjuk och estländska högerbacken Hindrek Ojamaa är liksom mittfältaren Aatu Laatikainen tillbaka efter avstängning. Samtliga tar plats på bänken i Åbo. Därmed är det bara vänsterbacken Jesper Engström som fortfarande saknas i VPS matchtrupp.

Före landslagspausen blev det ett retsamt kryss efter 1–1 borta mot FC Lahti i en match där VPS hade alla chanser att ta tre poäng. I getingboet bakom ligaettan HJK och tvåan RoPS är VPS ett av fem lag som för tillfället ser ut att gå en kamp om tredjeplatsen under återstoden av säsongen. Upp till trean KuPS, som liksom fyran FC Honka står på 41 poäng, har sexan VPS fyra poäng.

VPS ställer upp med exakt samma manskap i startelvan som borta mot FC Lahti.

VPS preliminära startelva: Samu Volotinen – Elhadji Ciss, Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Aubrey David – Juha Hakola, Jerry Voutilainen – Ibrahima Gueye, Juho Lähde, Sebastian Strandvall – Steven Morrissey.

På bänken: Marko Meerits (mv), Hindrek Ojamaa, Aatu Laatikainen, Omar Jama, Joonas Vahtera, Samu Alanko, Douglas Caé.

I säsongspremiären hemma mot FC Inter vann VPS med 2–0 och den 16 juni blev det seger med 1–3 i Åbo. Efter det har Inter blivit av med viktiga anfallaren Benjamin Källman som flyttat till skotska Dundee FC.

Inter föll med 3–0 borta mot HJK före landslagspausen. Gambiska vänsterbacken Abdoulie Mansallys förehavanden i matchen, han gav till exempel bort ett friläge som HJK:s brassestriker Klauss förvaltade för 3–0 på tilläggstid, ledde till att Bollförbundet inledde en utredning på grund av misstänkt matchfixning. Mansally finns inte med i Inters matchtrupp.

Avspark 18.30 i Åbo.