Kanadensaren Brody Sutter tar som väntat plats som förstacenter. Estländaren Robert Arrak, som spelat som center under försäsongen, figurerar till höger i andrakedjan och amerikanen William Rapuzzi får nöja sig med att vara trettonde anfallare.

Kanadensiska anfallaren T.J. Foster saknas i den preliminära laguppställningen, liksom backen Mikko Vainonen. Men i målet ser vi ett nyförvärv då Sami Aittokallio får ansvaret i ligapremiären.

Anfallaren Tommi Tikka är avstängd, backen Niklas Nevalainen varvar i gång med cupspel i Karhu HT och centern Joonas Komulainen rehabiliterar sig fortfarande från skada.

Sports laguppställning

  • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Roope Talaja – Aleksi Ainali – Robert Arrak
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Tomi Körkkö – Erik Riska – Gustav Willman Borvik
  • Oskari Manninen – Victor Westermarck
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Jyri Niemi – Ville Saukko
  • William Rapuzzi trettonde anfallare
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)
  • Nedsläpp 18.30 på Kopparön.


Pelicans har genomgått en hel del förändringar inför säsongen.

Ville Nieminen har ersatt Petri Matikainen som tränaren i Pelicans, medan klubbens majoritetsägare Pasi Nurminen finns kvar som assisterande.

41-åriga Nieminen, som har ett Stanley Cup-mästerskap och silver från OS, World Cup och FM-ligan på meritlistan från spelarkarriären, inledde sitt tränarvärv i FM-serieklubben KeuPa HT 2015, och har efter det tagit lärdom av rutinerade Risto Dufva i egenskap av assisterande tränare i Jukurit. Nu står han, liksom Sports tränare Ari-Pekka Pajuluoma, inför sin första säsong som ligatränare.

Pelicans tvålade till Sport med 0–1 i Pitsiturneringen och sopade hem hela turneringen efter att TPS besegrats både i gruppspelet och i finalen och Jukurit däremellan. Men efter Pitsi har det varit motigt. En 3–4-seger efter straffar borta mot KooKoo har det blivit, men i övrigt förluster mot Helsingfors IFK, Ilves, JYP, svenska HV-71 och Jukurit.

I den avslutande träningsmatchen mot Jukurit förra veckans torsdag blev det dessutom stryk med klara 4–0.

Pelicans har förnyat på målvaktsfronten och plockat in Juho Olkinuora från JYP och 18-åriga tjecken Jakub Skarek från HC Dukla Jihlava.

Jere Karalahtis lillebror Keni har plockats in från Jukurits försvar, och från HIFK kommer backduon Oliwer Kaski och Miihkali Teppo. Pelicans har även plockat in en svensk back i Henrik Nilsson som anslutit från Karlskrona HK.

Till anfallet har man bland annat plockat in Sporbekanta yttern Mikko Laine, FM-seriepoängmaskinen Niklas Salo från SaPKo och tjeckiskt och österrikiskt anfallskunnande i form av Hynek Zohorna och Manuel Ganahl.

Ett riktigt intressant namn är 18-åriga yttern Jesse Ylönen, son till Juha Ylönen som var med och vann VM-guld 1995, som draftades av Montréal Canadiens i andra omgången i somras och som har en hyfsad FM-seriesäsong i Espoo United bakom sig.

Pelicans har meddelat att säsongens spelarbudget ligger på 1,7 miljoner euro.