IFK Norrköping var tvungna att slå AIK för att inte tvingas ge upp alla drömmar om guld. Och tack vare Simon Therns dubbel lyckades Norrköping orsaka Solnalagets första förlust för säsongen.

Öppningsmålet kom efter 54 minuter och det var Simon Skrabb som låg bakom.

– Jag kommer inte ihåg uppbyggnaden, men Skrabb spelade in den. Sen drog jag till ett rappt skott i första som letade sig in, säger målskytten Thern till IFK Norrköpings webbsida.

Knappt tio minuter senare gjorde Thern sitt andra mål för dagen.

Simon Skrabb har spelat en hel del som center den under sommaren, men mot AIK var det Kalle Holmberg som tog den rollen medan Skrabb placerades som ytter och fick fulla 90 minuter.

– Jag tror för AIK:s del så passar inte vårat spelsystem dem så bra när vi hamnade i ytorna mellan deras mittfält och wingbacks där vi har spelare som Skrabb och David (Moberg-Karlsson) som hittade fina ytor vilket gjorde det svårt för dom att försvara, säger Thern till klubbens webbsida.

Fortsättningen i den allsvenska toppen blir intressant för Norrköpings del. I nästa omgång möter man Dalkurd medan de två toppkonkurrenterna AIK och Hammarby drabbar samman i ett glödhett Stockholmsberby. Det finns alltså alla möjligheter för Norrköping att krypa ännu närmare toppen.

Hammarby har ännu inte spelat sin match i den 21:a omgpången utan möter Sirius borta i Uppsala på måndagskvällen.