FOTBOLL FM-ligan

• VPS – Ilves 1–2 (1–2)

VPS var helt i blåsten i första halvlek och Ilves ledde välförtjänt i paus – genom stiliga mål, dessutom.

I elfte minuten mötte senegalesiska mittfältaren Issa Thiaw ett inlägg med en klockren volley för 0–1. Anfallaren Lauri Ala-Myllymäkis halvvolley på en andraboll efter en frispark var minst lika stilig och innebar 0–2 i 18:e minuten.

Men Ala-Myllymäki bjöd in VPS i matchen när han tog bollen med handen på en hörna. Sebastian Strandvall satte 1–2-reduceringen från straffpunkten i 31:a minuten.

I andra halvlek sjönk Ilves lägre i banan och satsade på kontringar. Det blev flera målchanser åt bägge hållen, men inga fullträffar.

VPS laguppställning: Samu Volotinen – Elhadji Ciss (v), Aubrey David (v), Timi Lahti, Hindrek Ojamaa (v) – Juha Hakola (v), Jerry Voutilainen – Ibrahima Gueye, Juho Lähde (46 min, Joonas Vahtera), Sebastian Strandvall (85 min, Samu Alanko) – Steven Morrissey (76 min, Douglas Caé).