Några premiärnerver syntes inte till när Hoffenheim tidigt tog ledningen borta mot Sjachtar Donetsk i grupp F.

Florian Grillitsch blev den lycklige att sätta lagets första Champions League-mål efter att han snyggt väggspelat sig förbi Sjachtar-försvaret och lobbskjutit in 1–0 redan efter sex minuter.

Det var en händelserik första halvlek och i den 27:e minuten såg Ismaily till att det var kvitterat. Brasilianaren stod för en soloprestation på vänsterkanten där han bland annat snurrade upp norrmannen Håvard Nordtveit innan han sköt in 1–1.

Men Nordtveit skulle få revansch redan innan pausvilan. I den 38:e minuten nådde han högst på en hörna och nickade in 2–1. Det såg länge ut som att det skulle bli en premiärseger för Hoffenheim, som i gruppen också ställs mot Manchester City och Lyon, men det blev till slut bara en poäng. En annan Sjachtars-brasse, Maycon, drog i den 81:a minuten iväg ett skott som var otagbart för Oliver Baumann i Hoffenheim-målet och matchen slutade 2–2.

Samtidigt hade Ajax inga problem med att ta en säker seger hemma mot AEK Aten i grupp E. Nicolás Tagliafico blev tvåmålsskytt i matchen som slutade 3–0.