Häktningen ska ske vid Egentliga Finlands tingsrätt på tisdag skriver polisen i ett pressmeddelande. Centralkriminalpolisen lämnade in en häktningsansökan på måndag eftermiddag.

Personerna är misstänkta för grov penningtvätt och grovt skattebedrägeri. De misstänkta personerna är anställda vid företaget som är under utredning. Den ena är estniskt medborgare och den andra rysk medborgare.

Penningtvätt för flera miljoner misstänks ha gjorts i ett finskt aktiebolag och bolaget misstänks också ha använt sig av svart arbetskraft vid byggandet av fastigheter.

De omfattande husrannsakningarna avslutades på söndag kväll. Nu fortsätter utredningen med intervjuar och genomgång av beslagtaget material.

– I fastigheterna beslagtogs bland annat dokument och lagringsmedier i stora mängder. Det beslagtagna materialet är så pass digert att det kommer at ta lång tid, troligtvis hela nästa vår att gå igenom allt säger, undersökningsledare kriminalinspektör Tomi Taskila i pressmeddelandet.

Centralkriminalpolisen gjorde husrannsakningar på sammanlagt 17 olika ställen i Egentliga Finland under helgen. Det beslagtagna materialet består bland annat av dokument och minnesstickor.

I helgens omfattande polisoperation deltog bland annat Gränsbevakningsväsendet och polisinrättningen i Sydvästra Finland. Totalt deltog omkring 100 personer från CKP och 300 personer från andra myndigheter.

Husrannsakningarna, gripandena och förhören är en följd av en ekonomisk brottsundersökning som CKP och Skatteförvaltningen gör tillsammans. Undersökningen påbörjades för ett halvt år sedan.