Helmi Andersson studerar nationalekonomi vid Åbo Akademi och har i år fungerat som styrelsemedlem i ÅAS med ansvar för högskolepolitiska, studierelaterade och internationella ärenden.

– Jag är verkligen glad att få vara ÅAS kandidat. Jag vill jobba för en öppen och jämlik studentrörelse som vågar ta ställning, säger Andersson i ett pressmeddelande från studentkåren.

– Nästa år definierar vi Finlands linje flera år framåt och vi måste se till att det satsas tillräckligt med resurser på utbildning och studerande nästa regeringsperiod.

Andersson säger att studerande behöver få en mer synlig roll i regeringsprogrammet och att valkampanjen ska lyfta frågor som är viktiga för studerande, såsom avgiftsfri utbildning med en tillräcklig finansiering och generationspolitiska frågor såsom miljö och social trygghet.

– Det är också viktigt att FSF lyfter fram utbildning och forskning som centrala teman under EU-valet och Finlands EU-ordförandeskap nästa år.

Representanter från alla Finlands studentkårer träffas under FSF:s förbundsdagar 16-17 november och då väljs även den nya styrelsen.