FOTBOLL FM-ligan

• VPS – KuPS 0–3 (0–1)

Douglas Caé, Samu Alanko och Sebastian Strandvall missade alla varsitt läge under de första tjugo minuterna av lördagens match. VPS var bättre och borde ha tagit ledningen, men det ville sig inte.

I 23:e minuten blev det totalt höstmörker i Sandviken då Juho Lähde slog en volleypassning i blindo hem mot eget mål. KuPS snabba estländare Ats Purje tackade, tog emot och rullade in 0–1.

VPS inledde anda halvlek bra och tog kommandot. Ett par halvchanser avlöste varandra och i 64:e minuten kom säsongens miss i Sandviken. Inbytte Juha Hakola åkte slalom genom KuPS försvar och slog in bollen till Caé. Brassen tog emot bollen bra, men sköt över en meter förbi från fem meter.

KuPS straffade VPS i nästa anfall då Petteri Pennanen placerade in en frispark vid stolproten. Ville Saxman nickade sedan in 0–3 och det var ridå.

VPS laguppställning: Samu Volotinen – Hindrek Ojamaa, Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Jerry Voutilainen – Juho Lähde (v), Aatu Laatikainen – Samu Alanko (46 min, Juha Hakola), Joonas Vahtera (68 min, Ibrahima Gueye), Sebastian Strandvall (v) – Douglas Caé (78 min, Steven Morrissey).