Muik rivstartade och Sergei Tagantjikov snärtade upp 1–0 i krysset redan efter 29 sekunder efter utmärkt förarbete av William Björkman och Felix Nyfors.

Inte ens minuten senare hann hemmapubliken redan jubla över 2–0 när Artjom Gornostaev förvaltade en straff, men straffen godkändes inte och på det andra försöket drog Raahe-Kiekkos målvakt Patrik Koivisto det längre strået.

Och där tog det roliga slut för Muik denna lördag. Raahe-Kiekko, som snuvade Muik på den sportsliga platsen i Finlandsserien i kvalet i våras, gnetade sig in i matchen och kvitterade före den första pausvilan.

Den andra perioden var en enda lång mardröm för Muik, som släppte in fyra puckar inom loppet av tio minuter. Tränaren Marcus Ittonen agerade med att ta time out, byta målvakt (Mathias Biskop ut, Edvin Backlund in) och vaska om i sina kedjor. Det stoppade blödningen, men läkte inte såret. 1–5 stod sig perioden ut.

Muik var ett slaget lag i slutperioden och hängde inte med när Raahe-Kiekkos kvicka yttrar tog sig in i Muiks försvarszon och skapade press. Två utvisningar gav 1–6 och 1–7, och 1–8 kom av bara farten.