Robak har anlänt till Vasa och med sig har han sin fru och sin lilla son. Paret väntar dessutom tillökning, dottern beräknas födas i februari.

– Det var en lång resa, men jag är här nu och kunde inte vara mer taggad. Det är spännande att få den här upplevelsen tillsammans med min familj, säger Robak i en intervju i Sports Youtube-kanal.

– Jag är uppväxt i centrala Kanada och har spelat hockey hela livet. Nu har jag fått chansen att komma hit och spela och jag har många vänner som spelat här och bara haft positivt att säga om ligan. Jag har googlat Vasa och det är lite småstadskänsla över staden, lite som det är hemmavid. Så det är nog ganska lätt att anpassa sig till att vara här.


Robak beskriver sig själv som en tvåvägsback som kan bidra i anfallsspelet när det behövs.

– Jag har också hunnit få ett par år på nacken i hockeyvärlden så jag kan bidra med ledaregenskaper och hjälpa de yngre killarna att gå framåt i sina karriärer. Jag har följt ligan lite grann så jag har rätt bra koll. Men att spela här blir en inlärningsprocess.

28-åringen är ivrig att få spela match.

– Planen är att jag spelar på onsdag.

Sportchef Markus Jämsä tror och hoppas att Robak spelar mot HPK.

– Vi ska se i vilken form han är. Han åker med till Tavastehus i vilket fall som helst, men vi har också lite pappersarbete att få undan. Men jag tror att han kommer att hoppa in i rinken med örntröjan på sig, säger Jämsä.

– Vi förväntar oss ledarskap och bra spel både i försvaret och i anfallet av Robak. Jag tror att han kommer att vara ett oerhört bra tillskott.

Sportchefen är nöjd med hur spelartruppen ser ut i dagsläget.

– Som det ser ut nu har vi bra konkurrens inom laget och kommer att kunna rotera lite. Det är viktigt med tanke på att det blir veckor med tre matcher. Som det ser ut just nu är vi riktigt nöjda med situationen.