Backen Robak är med på resan till Tavastehus och Sport meddelar att man väntar på att han ska få grönt ljus för spel.

Förra veckan skrapade Sport ihop tre poäng genom förlust i förlängning mot Tappara och seger efter straffar borta mot Pelicans. Poängen kom verkligen inte gratis.

I torsdags borta mot Pelicans fick kanadensiska center Brody Sutter ett rejält sår på överläppen i andra perioden, men fullföljde matchen ändå. Enligt vd Tomas Kurtén, som pratar om spelarnas uppoffringar i en intervju i Sports Youtube-kanal, syddes Sutter med fyrtio stygn utan bedövning innan han återvände till spel.


Anfallaren Erik Riska blockerade ett hårt skott i tredje perioden hemma mot Tappara förra veckans tisdag. Enligt uppgift åkte lagkaptenen på en spricka i ett ben i ena foten och han blir borta i flera veckor. Utöver Riska finns yttern Toni Kallela och backen Niklas Nevalainen på skadelistan tillsammans med långtidsskadade centern Joonas Komulainen.

Sports laguppställning

  • William Rapuzzi – Brody Sutter – Joel Kiviranta
  • Roope Talaja – Tommi Tikka – Aleksi Ainali
  • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
  • Tomi Körkkö – Valentin Claireaux – Gustav Willman Borvik
  • Oskari Manninen – Victor Westermarck
  • Tony Sund – Valtteri Viljanen
  • Mikko Vainonen – Jyri Niemi
  • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)
  • Nedsläpp 18.30 i Tavastehus

På tal om Riska. Storebror Filip Riska, som ratades av Sport efter en sejour i hockeyallsvenska Björklöven i våras, skrev på ett kontrakt med try out-period med HPK i augusti. Riska den äldre övertygade lagledningen i Tavastehus och fick grönt ljus för att spela i den orangea tröjan säsongen ut.

Riska har medverkat i HPK:s samtliga nio ligamatcher hittills och antecknats för två assist. Som brukligt kör han på som fjärdecenter och han snittar 12.46 i speltid per match.

Zoom

Filip Riska och HPK ställs mot Sport för första gången den här säsongen. Foto: FM-ligan/Europhoto/Jukka Rautio


HPK:s poängkung är också välbekant för Sport. Yttern Markus Nenonen, som lämnade för Tappara förra säsongen och skrev på för HPK när säsongen var över, har solida 4+4=8 på nio matcher. Han spelar till höger i andrakedjan i kväll.

HPK har varit ett gissel för Sport. Under de två senaste säsongerna har det blivit åtta förluster av åtta möjliga och senast Sport vann var med 2–4 i grundseriens sista match våren 2016.

Tavastehuslaget ligger nionde i ligatabellen med tretton poäng – en poäng mer än elvan Sport samlat på sig med en match mindre spelad.